Sieraden met een Groningse KORENAAR

Sieraden met een Groningse KORENAAR

Sieraden met Groningse KORENAAR ontworpen en vervaardigd door meester Goudsmid Margriet. In haar atelier aan huis vervaardigt Goudsmid Margriet maatwerksieraden!

Om allerlei redenen, onder andere de veepest, zijn veel Groninger boeren in de 19e eeuw overgegaan op de akkerbouw. Vooral de lichtere kleigronden waren hier geschikt voor. Aan gewassen als tarwe, gerst, koolzaad en suikerbieten kon je een goede boterham verdienen. Nog steeds staan er kapitale boerderijen in het oude kweldergebied.

Goudsmid Margriet vervaardigd als enige deze bijzondere sieraden met de Groningse korenaar. Verscheidene weduwvrouwen van Groningse boeren hebben het atelier van Goudsmid Margriet al gevonden..

Uiteraard is het ook mogelijk om heren sieraden te laten vervaardigen door Goudsmid Margriet met deze bijzondere Groningse korenaar!

Herinneringssieraden zijn sieraden die herinneren aan mensen, dieren en gebeurtenissen.

Wanneer een dierbare overlijdt laat dit vaak een enorme leegte achter en zijn herinneringen volop in uw gedachten aanwezig. Sommige herinneringen kunt u tastbaar maken. Door bijvoorbeeld een dierbare of een belangrijke gebeurtenis te symboliseren in een sieraad. Heeft u bijvoorbeeld een sieraad liggen van uw overleden dierbare en wilt u hier graag wat mee doen?

Goudsmid Margriet kan het sieraad vermaken. Dit gebeurt met behoud van bijvoorbeeld de inscriptie – zetting(en) en andere ornamenten.

Zij kan het dierbare goud omsmelten en een geheel nieuw sieraad vervaardigen naar uw eigen ontwerp, of naar een ontwerp wat u samen met Goudsmid Margriet heeft gemaakt.

Neem gerust contact op met Goudsmid Margriet als u vragen heeft!