Zilveren hanger LUCHT – WATER – VUUR – AARDE

Zilveren hanger LUCHT – WATER – VUUR – AARDE

Lucht – Water – Vuur – Aarde

Ontzettende leuke opdracht met uitdaging! Michelle wilde een hanger van al het oude zilver. Normaal gesproken haal ik de kosten er niet uit met het smelten van zilver, maar met 40 gram wel.

Michael heeft zelf het zilver gesmolten en gewalst. Ik heb een ontzettende leuke ochtend gehad met haar. Ik heb deze ochtend het een en ander uitgelegd over het proces van smelten en walsen en natuurlijk hebben we gezellig koffie gedronken!

Zilveren hanger met 4 Saffieren en 1 Diamant, vervaardigd van oud dierbaar zilver (vuur-aarde-lucht en water met vingerafdruk)Nadien ben ikzelf verder gegaan met het vervaardigen van de hanger. Een hele klus, maar ontzettend leuk om te doen!
Het mooie van deze hanger is natuurlijk het verhaal, de vormen, de edelstenen, maar ook de vingerafdruk van Michelle zelf is heel bijzonder op de achterkant. (zie foto)

 

 

Lees hier het verhaal van Michelle!

Zilveren liefdesringen, vervaardigt van 2 dierbare kettingen

Zilveren liefdesringen, vervaardigt van 2 dierbare kettingen

Zilveren liefdesringen..

Marijke&Jorn zijn binnenkort 10 jaar samen. Mooi idee om hun hangertjes om te smelten en samen bij mij in het atelier  ringen te gaan maken.

Ze hebben gekozen voor gladde ringen met daarin ieders vingerafdruk en aan de binnenkant de hartjes en handgeschreven naam.

Op de foto’s is het proces zien.

Bekijk hier hoe de 2 kettingen gesmolten worden:

https://www.youtube.com/watch?v=5A3I4AVxIvA

Zilveren strip op maat tekenen
Zilveren strip op maat tekenen