Vervangen scheen van gouden herenring met onyx-6

 stap 1 : Kennismaking

Een persoonlijke ontmoeting of kennismakingsgesprek zijn belangrijk, het is een basis. Een basis die mij de richting en wensen aangeeft van de opdrachtgever, of degene die het sieraad mag dragen. Het kennismakingsgesprek is altijd kosteloos. Kennismaken kan op verschillende manieren:

  • op afspraak in mijn atelier in Annen
  • contact via Facetime,  Skype of WhatsApp video
  • tijdens de open atelier dagen van Beleef het Sieraad ieder jaar een prachtig iniatief van de federatie van Goud en Zilver . Tijdens deze dag kunt u vrijblijvend het atelier van Goudsmid Margriet in Annen bezoeken.

 

 

stap 2 : inventarisatie

Persoonlijke wensen, ideeën en mogelijkheden worden in kaart gebracht. Dit kan in een persoonlijk gesprek,  maar ook digitaal via Whatssapp, Mail, Facetime,  Skype of WhatsApp video.

Voor wat betreft het te smeden sieraad zijn er 3 opties:

– er wordt een bestaand ontwerp uit mijn atelier of webwinkel gebruikt als basis voor het sieraad (ga verder naar stap 3).

– Margriet ontwerpt een nieuw sieraad voor u. In overeenstemming met uw wensen word er een basis schets/ontwerp gemaakt. De kosten van een ontwerpsessie bedraagt € 75,- per ontwerp.

– Margriet ontwerpt een nieuw sieraad. In overeenstemming met uw wensen word een uitgebreid ontwerp gemaakt. De kosten van een uitgebreide ontwerpsessie bedraagt € 125,- per ontwerp.

 

Wilt u een geliefde of bekende een uitgebreid ontwerp cadeau doen? Het bijzondere ontwerp laten verzenden is per pakketdienst mogelijk. De extra kosten hiervoor zijn € 35,-

 

stap 3: goedkeuring en afspraken

Wanneer de keuze is gemaakt en het ontwerp en offerte is goedgekeurd, vervallen de (ontwerp) kosten en worden afspraken gemaakt voor de realisatie/vervaardiging van het sieraad.

Afhankelijk van de basis en het ontwerp waarvoor u kiest, maken we afspraken.  U ontvangt een offerte van de opdracht. Dit is  incl.  materialen en vervaardiging etc.  Bij een akkoord voor wat betreft het voorstel en offerte,  kan er om een aanbetaling worden gevraagd. Deze aanbetaling beslaat ongeveer 30% van het totaalbedrag.

Na ontvangst van de aanbetaling wordt het materiaal besteld. (het atelier voert geen voorraad)  Voor wat betreft levering van het sieraad dient u rekening te houden met een levertermijn van ongeveer 2 tot 6 weken. Voor trouwringen is dit circa 8 weken.

Kunt u bij vermaking en/of omsmelten van het sieraad niet naar het atelier komen?

Het ophalen van UW dierbare sierad(en)  (al dan niet verzekerd) is mogelijk. het is een goede en veilige optie.
De kosten van het verzekerd ophalen van uw dierbare sierad(en) zijn niet bij de offerte inbegrepen en bedragen 35,00 euro.

Eventuele wijzigingen tijdens de vervaardiging van het sieraad:

Uiteraard bent u van harte welkom om te komen kijken. Kom gerust passen en voelen tijdens de vervaardiging. Om u hiervoor alle tijd en gelegenheid te kunnen bieden, vraag ik u een afspraak te maken in het atelier. Eventueel kunnen kleine wijzigingen op dat moment nog worden besproken en doorgevoerd.

 

stap 4: afkeuring en factuur

Wanneer u er voor kiest om geen gebruik te maken van het ontwerp, stuurt Margriet u een factuur van 75,00 euro of 125,00 euro voor een uitgebreid ontwerp.

U kunt natuurlijk altijd terugkomen met het voorgestelde ontwerp.  Om het sieraad vervolgens alsnog  te gaan realiseren.

 

stap 5: realisatie

Stap voor stap wordt deze fase door middel van foto’s vastgelegd. Daarmee kunt u nauw betrokken zijn bij het proces. Tevens maakt dit het volgen van uw sieraad, ook op afstand, mogelijk. 

Een deel van de gemaakt foto’s wordt, met toestemming van de opdrachtgever, gedeeld via social media. Het eindresultaat wordt onder dezelfde voorwaarde op deze website geplaatst. Volg Goudsmid Margriet via o.a. Facebook, Twitter, Pinterest, Linkedin en Instagram en ontdek ‘de geheimen van de edelsmid’!

 

 

 

stap 6: aflevering

Om het eindresultaat te komen bewonderen ontvangt U een persoonlijke uitnodiging voor in mijn atelier. De onthulling en overhandiging van het sieraad is een bijzonder, soms emotioneel moment. Het is de persoonlijke wens die werkelijk is geworden, de emotie die draagbaar is gemaakt. Bij de aflevering van het sieraad vraag ik u het resterende bedrag te voldoen. Dit kan per bank of middels PIN. 

Ophalen en/ of bezorgen:
Is het niet mogelijk naar mijn atelier te komen? Het laten bezorgen (al dan niet verzekerd) van het stuk/ sieraad is mogelijk; een goede en veilige optie.
De kosten van het verzekerd versturen zijn niet bij de offerte inbegrepen en bedragen 35,00 euro.

 

Is uw sieraad eerder gereed? U ontvangt daarvan meteen bericht!