Informatie&Tips TROUWsieraden bij Goudsmid Margriet. Het is belangrijk jullie goed te laten informeren! Dit kan bij meester Goudsmid Margriet.

 • Jullie kunnen bij Goudsmid Margriet bijzondere trouwringen, of een ander trouwsieraad laten ontwerpen en vervaardigen.
 • Dit kan van nieuw edelmetaal (Zilver – Geelgoud/Roodgoud en Witgoud en Platina)
 • Alle edelstenen zijn mogelijk in elke slijpvorm.
 • De Trouwringen kunnen ook vervaardigd worden van eigen edelmetaal. (± besparing van 400 – 1.000 euro)
 • Jullie Trouwringen zijn unieke ontwerpen
 • Jullie kunnen de Trouwringen ook samen smeden onder persoonlijke begeleiding van Goudsmid Margriet.
 • Voor elk budget zijn er Trouwringen te vervaardigen bij Goudsmid Margriet.
 • De binnenkant/buitenkant van de ringen kunnen worden gelaserd, dus alles is mogelijk om erin te zetten. Bijvoorbeeld een hartje, eigen handschrift, initialen, een foto, een eigen vingerafdruk etc.) zie voor de vingerafdruk de foto hieronderonder,

Corien&Menno

Mijn werkwijze:

 •  Het maken van een vrijblijvende afspraak voor ontwerp en indien mogelijk direct een prijsopgave.
 • Prijsopgave wordt gemaakt en verstuurd per mail. (binnen 1 week)
 • Bij goedkeuring vraag om voorschot materiaal. (eventueel het edelmetaal en edelstenen)
 • Na betaling word de definitieve factuur verstuurd en de bestelling van het materiaal wordt gedaan.
 • De Levertijd van het trouwsieraad is 6-8 weken
 • Vervaardiging van de Trouwringen word gefotografeerd en tussentijds gemaild, zodat jullie er altijd een beetje bij zijn tijdens de  vervaardiging.
 • Tussentijds wordt er een afspraak gemaakt voor het passen van de ringen.
 • Aflevering vindt plaats volgens afspraak en het restant wordt bij aflevering contant betaalt of overgemaakt.

Informatie & Tips:

WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN EEN JUWELIER EN EEN GOUDSMID?

Een juwelier wordt vaak verward met een goudsmid. Het beroep van juwelier is in ons land niet wettelijk beschermd en dat van goudsmid wel. Een juwelier heeft vaak wel een opleiding gevolgd, maar dat is tegenwoordig niet meer verplicht. Een juwelier is een winkel waar men gouden en zilveren sieraden en horloges kan kopen. Een goudsmid is een vakman, opgeleid om sieraden te repareren, te ontwerpen en te vervaardigen. Het vak van goudsmid is een echt ambacht. Kortom een goudsmid vervaardigd sieraden in opdracht en een juwelier verkoopt sieraden die in productie zijn vervaardigd.

EXCLUSIVITEIT

Als je trouwsieraden gaat kopen bij de goudsmid zegt dat iets over jouw gevoel voor een persoonlijk sieraad. De goudsmid kan dat unieke sieraad op meerdere niveaus voor jou ontwerpen en vervaardigen. Omdat jij de opdrachtgever bent is alles mogelijk. Een voorgesprek en het maken van schetsen horen zeker bij de voorbereidingen. In een voorgesprek krijg je de gelegenheid om jouw wensen naar voren te brengen, je kan het dan hebben over o.a de materiaalkeuze, kleur en de uitstraling van de ring.

WANNEER ZIJN DE TROUWRINGEN VAN GOUD?

In Nederland mag goud pas goud worden genoemd als er meer dan de helft echt goud in zit.

14 karaat goud bevat minimaal 58,5% echt/fijn goud. Je mag het goud noemen en is dan ook de meest verkochte goudsoort. Op de voet gevolgd door 18 karaat, ofwel voor 75% echt/fijn goud.

Wist u dat een set trouwringen bij de goudsmid zeker niet duurder is dan een set trouwringen bij de juwelier.

Tips:

– Wanneer jij op trouwringenjacht gaat samen met jouw geliefde, bekijk je als eerste de winkels/ateliers in jouw omgeving.

– Internet kan je beste vriend worden tijdens deze zoektocht. Het kan je helpen bij het selecteren van een paar juwelierszaken en/of edelsmeden. Heb jij je lijstje gemaakt ? ga dan op stap.

– Koop niet direct een trouwring die je als eerste ziet. Maak deze keuze pas nadat jij je gekozen winkels/ateliers hebt bezocht.

Hierdoor heb jij een idee van wat deze juweliers / edelsmeden jou te bieden hebben. Wees niet bang om vragen te stellen. Vraag naar alle mogelijkheden. Aan het einde van je zoektocht is je keuze voor een trouwring niet meer moeilijk.

 

Veel succes met het zoeken/vinden van jullie perfecte Trouwringen!!