De 1e Goudsmid in Noord Nederland die Fairtrade gouden trouwringen vervaardigt!

Fairtrade-Gouden trouwringen met ornamenten-15Fairtrade gouden trouwringen en/of sieraden zijn nog niet bekend bij de consument in het noorden van Nederland. Goudsmid Margriet staat nu geregistreerd bij FAIRTRADE gold. Aan mij als Goudsmid de taak om het een en ander toe te lichten.

Meer informatie over fairtrade goud is te vinden op de website: www.fairgold.org of  Kijk hier! 

Een mooi voorbeeld is hoe onderstaande Fairtrade gouden trouwringen tot stand zijn gekomen.

Fairtrade-Gouden trouwringen met ornamenten-7

Fairtrade-Gouden trouwringen met ornamenten-16

 

 

 

 

 

 

 

 

Fairtrade gouden trouwringen

Ze is net afgestudeerd aan de Kunstacademie Minerva in Groningen en gaat nu trouwen met de liefde van haar leven. Haar (toekomstige) man is erg druk met zijn werk, dus aan haar de taak om trouwringen te gaan uitzoeken.

Ze had al heel wat afgestruind op het internet en wilde graag “eerlijk goud” – Fairtrade. Goud dat eerlijk gewonnen wordt. Dus kwam ze bij mij terecht met de vraag of ik trouwringen kan vervaardigen van Fairtrade goud. Ik had deze vraag nog nooit gehad, dus ik ben ook gaan informeren. Ik hoefde gelukkig niet lang te zoeken. Mijn leverancier had het ook net in zijn assortiment.

Bijbeltje als ringkussentje

Inspiratie voor Fairtrade gouden trouwringen

Het verliefde stel kwam bij mij in het atelier. Ze hadden een hele mooi bijbel bij zich met een goud slot eraan. Ze twijfelde of ze iets met het slot wilde doen. Ik heb gelijk geadviseerd om hier niets mee te doen, omdat het wel een heel mooi slot is, dat echt bij de bijbel hoort. Het zou zonde zijn om dit te laten verdwijnen. Maar het slot kon natuurlijk wel dienen als basis voor het ontwerp van hun trouwringen.

Knutselring Ik ben gaan tekenen en de aanstaande bruid begreep gelijk wat ik bedoelde. Het ontwerp was gemaakt. Heel enthousiast is de bruid toen thuis gaan knutselen om het ontwerp nog duidelijker te krijgen voor haarzelf, maar zeker voor haar aanstaande.

Ze hadden ook besloten om tijdens de plechtigheid de trouwringen te overhandigen vanaf de bijbel. Een prachtig idee.

 

Het proces om Fairtrade gouden trouwringen te vervaardigen

Ik kon dus aan de slag. Een gedeelte van het proces ziet u op de foto’s hieronder.

Fairtrade gouden trouwringen bij Goudsmid Margriet

Fairtrade gouden trouwringen bij Goudsmid MargrietFairtrade gouden trouwringen bij Goudsmid MargrietFairtrade gouden trouwringen bij Goudsmid Margriet

 

 

 

 

 

Dit was een prachtige opdracht! Ik heb genoten van deze twee prachtige mensen, hun liefde voor elkaar, de gedrevenheid om de dag heel bijzonder te maken en vooral de zoektocht naar HUN trouwringen! Voor mij is dit heel bijzonder omdat ik een onderdeel mocht zijn van hun dag, van hun trouwringen die iedere dag gedragen zullen worden.

Liefs,

Margriet

 

Volg Goudsmid Margriet op Instagram