Nog nooit was ze ziek geweest mijn echtgenote haar hele leven niet. Ze stond altijd klaar voor de ander, zowel vanuit haar werk als privé en vanuit haar vrijwilligerswerk. Begin november 2018 werd ze plotseling heel ernstig ziek. Diagnose, ongeneselijke vorm van kanker. Zes weken later zondag voor kerst 2018 overleed ze nog maar 67 jaar. Daar sta je dan, weduwnaar geworden na ruim 45 jaar huwelijk. Zo moesten ook onze zonen, schoondochters en kleinkinderen hun moeder, schoonmoeder en oma heel snel missen. Maar je moet verder, we leven in een wereld die doorgaat, en dat gold ook voor ons.

Hoe ga, kan en wil ik verder. Wat ik wel direct wist dat ik de beide trouwringen wilde dragen. Maar niet los van elkaar. Onze trouwringen moesten samen één ring worden, symboliek uitstralen van de 45 jaar die we samen één waren geweest. Dat is mij zo dierbaar. Ik heb niet zo lang na hoeven te denken hoe ik de ring zou willen hebben. Maar of dat ook mogelijk zou zijn, en wie dit voor mij zou kunnen doen, wist ik nog niet. Ik zocht iemand die zijn vak als goudsmid goed verstaat, die jou situatie aanvoelt en kan meedenken in wat jij voelt. Nou dat heb ik gevonden bij Margriet. Al zoekende op internet kwam ik al snel op haar website terecht. Haar website straalde uit wat ik zocht, vakmanschap, passie en betrokkenheid. Dat alles heb ik ook mogen ervaren in de contacten die ik heb gehad met Margriet. Ik heb Margriet, die hier alle tijd voor heeft genomen, mijn ideeën voorgelegd. Vanuit mijn idee zijn we samen tot een mooi ontwerp gekomen hoe de ring moest worden.

Onze ringen die vrij breed waren zijn elk 2 millimeter smaller gemaakt en aan elkaar gezet. De inscriptie in beide ringen kon, wat ook mijn wens was behouden blijven. De ring van mijn echtgenote moest in diameter groter worden gemaakt en kreeg daardoor een ruime opening. Een opening die door haar sterven ook tussen ons was ontstaan. Deze ontstane opening in de ring van mijn echtgenote is opgevuld met een hart, gevormd door twee peervormige toermalijnen edelstenen, geplaatst als blijvende herinnering aan de band die we hadden en niet overgaat. Dit in twee kleuren rood als teken van onze liefde voor elkaar, die nu door de dood doorkruist wordt. Over de verbindingsnaad van de beide ringen is een witgouden ring geplaatst, ook als symboliek van onze blijvende verbondenheid. In mijn ring heb ik tevens een inscriptie laten aanbrengen met haar sterfdatum, en bovenop de ring van mijn echtgenote aan weerzijden van de edelstenen een inscriptie met de initialen van onze voornamen.

Wat ik bijzonder mooi vindt van Margriet. Dat ze van alle bewerkingen een aantal foto’s maakt. Deze kreeg ik middels Whatsapp doorgezonden van haar. Van deze foto’s heb ik een klein fotoboekje gemaakt waardoor ik het hele bewerkingstraject in boekvorm heb, ook voor het nageslacht.

Met haar gevoel en meeleven, passie en betrokkenheid en niet te vergeten haar vakmanschap heeft Margriet er in liefde een prachtige HerinneRING van gemaakt.

 

Dank je wel Margriet. Ben en blijf je hier heel dankbaar voor.