Het smelten van oud dierbaar GOUD

Unieke herinnering

Het solderen

Plaatsing van het as van de overledene

Hieronder mijn BEDRIJFSVERTALING –  speciaal voor mij geschreven 

 Zo dichtbij mag ik

Bij jouw verhaal

Uit de aarde vertalen

Wat de hemel is

Tranen veranderen in diamanten

De alchemie zit hem in

Het vormgeven

De transformatie naar eenwording

Mijn handen mogen het maken

Zodat jij trots kunt dragen

De verbinding met de eeuwigheid

De belofte aan trouw

Het geboren geluk

Hier smelt alles samen

 

 © MOOSPOOS
Gedichten & Gedachten Flarden

 

Mijn verhaal

Als kind was het al snel duidelijk, “ Margriet moet met haar handen gaan werken” Niet zo gek met een moeder die altijd aan het handwerken was. Ik was altijd bij haar, hing aan haar rokken zoals ze zo mooi zeggen.. Eerst 2 jaar mavo gedaan, maar toen gingen mijn ouders scheiden en ging ik met mijn moeder in Schoonhoven wonen. Mijn klassenleraar adviseerde om eens een kijkje te nemen bij de opleiding voor edelsmeden in Schoonhoven. En dat leek mij wel wat! Met mijn handen mooie sieraden vervaardigen.

Ik heb deze 6 jarige ambachtelijke opleiding aan de L.T.S. met goed resultaat afgerond met een diploma als Meester goudsmid en was uiteraard heel trots, zeker omdat ik zo jong was. De wereld lag voor mij open. Eerst bij Zilverstad (zilverfabriek) gewerkt als zilversmid en toen als goudsmid dankzij mijn oude klassenleraar bij het prachtige bedrijf Niekerk, die tevens hofleverancier was. Fijne collega’s gehad en een prachtige leerzame tijd gehad bij Niekerk.

 

 

 

Omdat ik zo jong al mijn diploma’s had, wilde ik toch graag meer van de wereld zien. Ik zag mijzelf niet voor altijd van 9-5 achter de werkbank zitten, zonder eigen ontwerp en vooral zonder contact met de klanten. Ik besloot op ontdekkingstocht te gaan in combinatie met goudsmeden. Veel banen gehad, heel verschillend ook. Van all round medewerkster op een Rijn-cruiseschip, fotolaborant, technische buitendienst, secretaresse tot eigenaar van een campingwinkel. Af en toe had ik een leuke opdracht voor bijvoorbeeld Trouwringen en kon daarin mijn hele hart kwijt.

Mijn passie voor Goudsmeden is dus nooit weggeweest!

En moet je nu zien! Al vanaf 1989 gediplomeerd, vanaf 2008 mijn eigen atelier en vanaf 2016 mijn eigen webwinkel!

In 2003 ben ik samen met mijn man en kinderen verhuisd naar Noordbroek (Groningen) In 2008 begon het avontuur van het hebben van een eigen atelier. Heel wat mooie opdrachten mogen vervaardigen daar, ik ben trots dat ik zoveel mag betekenen voor mensen. Dat ik bijvoorbeeld bij herinnering sieraden een onderdeel mag zijn van de verwerking van het verlies van een dierbare. Dit ervaar ik als een eer!

Samen met u ontwikkelen wij een sieraad met uw verhaal! Het eindresultaat is telkens weer een unieke ervaring. Het blijvende gevoel wat mensen bij zo’n sieraad hebben is fantastisch!

In 2018 ben ik samen met mijn man en kinderen verhuisd naar Annen (Drenthe) Ik heb nu een prachtig groot atelier, waar elke goudsmid trots op mag zijn. Wilt u de geheimen van de smid weten? Kom dan gerust een kijkje nemen op de open atelierdagen.

De mooie verhalen achter de sieraden zijn echt de moeite waard om te lezen, heel bijzonder!
https://www.goudsmidmargriet.com/margriet/hun-verhaal/

Webwinkel Margriet Jewels

In 2016 is Goudsmid Margriet begonnen met een unieke webwinkel. Deze webwinkel heet Margriet Jewels. In deze online winkel kunt u ten allen tijden terecht voor een grote collectie ambachtelijke sieraden. Alle sieraden waar MargrietJewels voor staat worden door Margriet ontworpen en op een ambachtelijke manier voor u vervaardigd. De andere sieraden worden ingekocht door Goudsmid Margriet en zorgvuldig geselecteerd op kwaliteit en prijs. Alle attributen en onderdelen zijn door Margriet zorgvuldig geselecteerd. Margriet Jewels biedt u de volgende collecties: Geboortesieraden, trouwsieraden en herinneringssieraden. Een niche waar Margriet zich doet onderscheiden van anderen is dat in de herinneringssieraden as of haar van de dierbare of overledene verwerkt kan worden. Bij trouwringen bestaat de mogelijkheid om vingerafdrukken in de ring te plaatsen.