Beleef het Sieraad 2018

Beleef het Sieraad 2018

Het verschil?! Aandacht voor (het verhaal van) de mens! 

Gouden damesring met 7x diamanten en peervormig smaragd, van trouwringen oudersTijdens ‘Beleef het Sieraad 2018’ op 3 november aanstaande, dé jaarlijkse open dag van de Goud- en Zilverbranche, stelt Goudsmid Margriet van 13.00 tot 17.00 uur de deuren van haar atelier open voor het publiek. Margriet is ruim 29 jaar Goudsmid, trotse eigenaar van de webwinkel ‘Margriet Jewels’ en vierde eerder dit jaar het 10 jarig jubileum van haar eigen atelier dat sinds juni 2018 gevestigd is in het Drentse Annen. Een sfeervol atelier waarin herinneringen draagbaar worden. U kunt er terecht voor unieke, betaalbare sieraden; vervaardigd naar eigen ontwerp, ambachtelijk gesmeed van nieuw of gedragen goud, uit het atelier én de handen van Meester Goudsmid Margriet.

Sieraden met een verhaal
Margriet heeft een bijzondere interesse voor het vervaardigen van herinneringssieraden; sieraden met een verhaal. Omdat iedereen het verlies van een dierbare op zijn of haar persoonlijke manier beleeft, zijn de sieraden van Goudsmid Margriet dat ook. Naast herinnerings-, vingerafdruk- en assieraden, heeft het atelier van Margriet meer prachtige en tijdloze collecties te bieden. Denkt u aan geboortesieraden, relatie- en trouwringen en adembenemende eigen creaties. Níet uit een catalogus of vitrine, wél uit het atelier en de creatieve handen van Margriet Burger-Schouten.

Beleef het Sieraad
Een dag waarop sieraden in de spotlights staan, want Goudsmid Margriet is 1 van de meer dan 200 Nederlandse deelnemers die deze dag hun winkels en ateliers openstellen voor het publiek. Alle facetten van het ambacht worden tijdens de open dag ‘Beleef Het Sieraad’ getoond. Ook kunt u terecht met vragen als: wat bepaalt de kwaliteit van diamant, andere veelvoorkomende vraag uit de praktijk, hoe worden goud en zilver omgetoverd tot een sieraad? Pak deze kans om meer te weten te komen over de fascinerende wereld achter de schittering van juwelen, het ambacht van de goudsmid. Kom het zien en beleven in het atelier!

Gedragen goud; win een ontwerpsessie in het atelier van Goudsmid Margriet!
Dierbaar goud, helaas te vaak wordt het niet (meer) gedragen. Sieraden met een hoge emotionele waarde, te weinig gedragen of te weinig draagbáar. Juist ‘gedragen goud’ leent zich fantastisch als basis voor een persoonlijk, nieuw sieraad; draagbaar, uniek en helemaal van nu. Tijdens Beleef het Sieraad verloot Goudsmid Margriet 2 gratis ontwerpsessies waarin een uniek ontwerp wordt gemaakt, gebaseerd op jouw persoonlijke wensen. Welk gedragen goud zou jij (weer) draagbaar willen laten maken? Laat weten waarom jíj een gratis ontwerpsessie zou willen winnen!

Kans maken? Kijk op de website (www.goudsmidmargriet.com) of de facebookpagina (@GOUDSMIDinDrenthe) voor de voorwaarden en de actie.

Goudsmid Margriet
Markeweg 12

9468 BN Annen
telefoon: 06-54775767

atelier (uitsluitend volgens afspraak):
mail:        info@goudsmidmargriet.com

website:  www.goudsmidmargriet.com

webwinkel:
mail:              info@margrietjewels.com

website:        www.margrietjewels.com

Meer informatie over deze dag en deelnemende bedrijven is te vinden op www.beleefhetsieraad.nl

Tien jaar “Goudsmid Margriet” gevierd met Nieuw atelier

Tien jaar “Goudsmid Margriet” gevierd met Nieuw atelier

Federatie Goud en Zilver / Edelmetaal sep 18

Tien jaar ‘Goudsmid Margriet’ gevierd met nieuw atelier

Margriet Burger is al 29 jaar goudsmid, waarvan tien jaar in haar eigen bedrijf GoudsmidMargriet. De officiële opening op 30 juni van haar nieuwe atelier in het Drentse Annen is de eerste stap op weg naar een volgend lustrum. Hoe de komende tien jaar ingevuld gaan worden weet ze nog niet, wel dat ze bruist van enthousiasme en de ideeën. (meer…)

Goudsmid Margriet verlaat Noordbroek en begint bedrijf in Annen

Goudsmid Margriet verlaat Noordbroek en begint bedrijf in Annen

Goudsmid MargrietMarkeweg12Annen-1

Margriet Jewels en Goudsmid Margriet van Margriet Burger hebben Noordbroek ingeruild voor Annen. Daar woonde ze met haar gezin vanaf 2003. Van 2009 tot en met eind vorig jaar had ze haar atelier aan huis. Burger en haar gezin (man en 2 kinderen) zochten een nieuw pand, omdat ze de mensen in haar atelier een betere beleving wil geven. Ook wil ze kunnen groeien en beter bereikbaar zijn. (meer…)

Ons huis aan de Torenlaan 5 staat TE KOOP !

Ons huis aan de Torenlaan 5 staat TE KOOP !

Eindelijk is het dan zover…Ons huis vanaf vandaag te koop!!

Al een tijdje lopen we met het idee om te verhuizen. En nu moet het dan echt gaan gebeuren. Wel een beetje met pijn in mijn hart hoor!

Wij hebben 15 jaar in dit prachtige toen nieuwe huis gewoond. Mooie, lieve, nieuwe dingen beleefd hier op het laantje. Vooral toen de familie Westman er nog woonde. Maar ook de andere buren zijn rustig, lief en behulpzaam.

Ik zit nu na te denken wat is er hier nu NIET leuk geweest. Je geloofd het niet, maar op de inbraak 2 jaar geleden na, helemaal niets! Ook toen het zo akelig was, stonden de buren voor ons klaar om te helpen!

Herinneringen geschreven

Dat hebben wij zeker in dit heerlijke huis o.a  Marit’s geboorte, Bram&Marit’s kinderjaren… Ik heb mijzelf als moeder en vrouw in alle rust kunnen ontplooien. En natuurlijk mijn grote passie Goudsmeden heb ik in alle rust kunnen opbouwen. Wat heb ik al veel mogen betekenen voor mensen hier in Noordbroek, maar ook in de rest van Nederland. Mijn motto is dan ook; “Doe waar je goed in bent en draag dat met passie!” Ook mijn man Erno heeft zichzelf in alle rust kunnen ontplooien. Trots ben ik op het feit, dat ik met mijn gezin hier in alle rust heb mogen wonen. We zijn nu klaar is voor onze volgende stap.

Stap 2

NU is het tijd voor stap 2.. We zijn blij dat we deze keuze TOEN gemaakt hebben!  Vanuit Schoonhoven verhuizen naar Noordbroek was best wel een stap, al heb ik het nooit zo gevoeld. Ik weet nu als je gelukkig bent in je gezin, kan je overal wonen..

We blijven in Groningen

Nee we gaan zeker niet weg uit inmiddels onze prachtige provincie Groningen, maar het is nu wel tijd voor een ander huis. Een huis waar ik/we meer ruimte heb(ben). o.a voor mijn atelier, waar ik de mensen meer de beleving van het prachtige ambacht Goudsmeden kan geven.

Dus we zijn op zoek naar een authentiek pand, liefst in het centrum van een stadje met minimaal 12.000 inwoners.

Wat laten wij achter?

Een levensloopbestendig huis, een aardbevingsvrij huis, een goed onderhouden jong vrijstaand huis, een heerlijk 2 persoons bad (die wij ontzettend gaan missen), een heerlijke besloten tuin, een huis aan een rustig en doodlopend weggetje, een huis vlakbij grote steden als Groningen, Winschoten, Veendam, Hoogezand-Sappemeer, een huis met weinig onderhoud, een royale woonkamer, een woonkamer met veel licht, een huis waar je als jong gezin heerlijk kan wonen en een huis die zeker ook geschikt is voor oudere mensen, vanwege o.a de slaapkamer en douche beneden.

Dus mensen weten jullie een koper en/of een huis wat geschikt voor ons is? we houden ons aanbevolen.

Kijk op funda voor alle informatie! of neem contact op met HUIS makelaardij

Kies voor Margriet Jewels als uw favoriet voor de Afscheidsprijs!

Kies voor Margriet Jewels als uw favoriet voor de Afscheidsprijs!

GEM

Geef je stem

De Yarden Afscheidsprijs heeft naast de juryprijs ook een publieksprijs. Breng hiervoor nu uw stem uit. U kunt stemmen tot en met donderdag 31 augustus 17.00 uur.

Geef uw e-mailadres op om uw stem definitief te maken en klik op ‘geef je stem’. U krijgt een e-mail met een link. Zodra u deze link aanklikt, is uw stem definitief. Het kan zijn dat de bevestigingse-mail in uw spambox terechtkomt of dat uw beveiligingsinstellingen dusdanig veilig zijn ingesteld dat uw provider het e-mailbericht als spam ziet. In het laatste geval adviseren wij u de beveiligingsinstellingen aan te passen.

Uw e-mailadres wordt alleen gebruikt voor het uitbrengen van uw stem voor de Afscheidsprijs en niet voor andere doeleinden.

 

GEM

 

GEM

GEM

Omschrijving
GEM is de naam van een bijzondere asring die ik zelf ontworpen en vervaardig voor mijn klanten. De klanten hebben een grote keuze welke (edel)steen ze in de ring geplaatst willen hebben. Iedere edelsteen heeft zijn eigen betekenis.. De keuzes van de (edel)stenen zijn: Hematiet-Aquamarijn-Bloedkoraal-Camee-Malachiet-Granaat-Citrien-Carneool streep-misagaat-Opaal-Pasparadsja. In de webwinkel staat bij ieder steen een uitgebreide uitleg hierover.
De ring kan bestelt worden in het Goud en Zilver en word custom-made vervaardigd door Goudsmid Margriet.
Het as van een dierbare overledene wordt onder de (edel)steen geplaatst door Goudsmid Margriet, of door de klant zelf. Standaard ontvang de klant digitale foto’s van dit bijzondere proces.
Innovatieve
De asring GEM is vernieuwend vanwege zijn/haar oorsprong: De ring is met gevoel voor stijl, draagbaarheid en duurzaamheid ontworpen. De (edel)stenen hebben allen een eigen bijzondere oorsprong.
De asring GEM is vernieuwend vanwege zijn/haar mogelijkheden: denk aan de keuze van edelmetaal, (edel)stenen en de manier van asplaatsing.
De asring GEM is vernieuwend vanwege zijn/haar verkrijgbaarheid: De ring is te verkrijgen in de unieke webwinkel van Margrietjewels.com. De enige winkel waar o.a herdenkingssieraden rechtstreeks van de Goudsmid komen!
Maatschappelijk belang
– Dit herdenkingssieraad kan een mens enorm helpen in het verwerkingsproces van het verliezen van een dierbare.
– Dit ambachtelijk vervaardigde sieraad brengt het beroep goudsmeden prachtig onder de aandacht. Ambacht mag niet verloren gaan.
Besteding prijzengeld
Ik ga het prijzengeld gebruiken om de webwinkel Margriet Jewels te ontwikkelen en op de kaart te zetten, zodat er een grotere doelgroep bereikt kan worden met de verkoop van herdenkingssieraden op een waardige manier.
Referenties
Erno Burger
Sabina Boonstra
Aanmelding door
Margriet Schouten
www.margrietjewels.com