Herinner TROUWringen

Herinner TROUWringen

Herinner uw TROUW aan uw partner in een prachtig Herinner TROUWsieraad, ontworpen en vervaardigd door meester Goudsmid Margriet. Meestal zijn er door de jaren heen wel dierbare sieraden gekocht en gekregen. Denk hierbij aan vriendschapsringen, verlovingsring, hangertjes voor verjaardagen, moederdag sieraden, sieraden van of gekregen van ouders etc.

Na vele jaren samen dan toch Trouwen !

De Herinner TROUWsieraden worden vaak gedragen door stellen die al jaren bij elkaar zijn, vaak al kinderen hebben en dus hun liefde eindelijk willen bezegelen met een huwelijk. Meester Goudsmid Margriet ontwerpt en vervaardigd voor jullie uniek Trouwringen! Deze ringen hebben een enorme emotionele waarde. Voor meer informatie klik hier

 

Mijn verhaal

Wat een leuke opdracht was dit zeg! Niet alleen omdat ik Wianda al kende, haar en haar man over streep trekte, maar de opdracht aan zich vond ik geweldig om te vervaardigen.

Wat ik ook fantastisch vond waren haar schoonouders! Ze werden er ook zeer bij betrokken, kwamen een paar keer mee naar mijn atelier, ondanks hun hoge leeftijd.. Wat een prachtig gezin!

Ik wens dat dit gezin nog vele jaren in gezondheid en geluk mag leven!!

 

 

  

Hun verhaal

” Wat een warm welkom in Annen. De koffie stond klaar en Margriet nam alle tijd.”

Al een paar jaar geleden heb ik bij een Juwelier de trouwringen van mijn surrogaat vader en mijn moeder laten omsmelten tot een gezinsring. Helaas was dit niet het resultaat wat ik voor ogen had. Ik had dan ook bij de vraag ” vindt u hem mooi” ? gewoon nee moeten zeggen. Na een paar keer dragen lag dus alleen nog maar in een doosje.

Margriet leerde ik kennen via de tandartspraktijk waar ik werkzaam was. Al snel kwamen we op mijn ring en Margriet wilde hem evt. wel omsmelten naar een andere ring.

Maar door omstandigheden nam ik steeds niet het initiatief om een afspraak te maken. Tot eigenlijk vorig jaar.

Mijn vader kwam te overlijden in december en dit motiveerde mij meer om toch een gezinsring te willen. Ik heb 25 jaar geen goed contact gehad met mijn vader op zijn verzoek. Tot op zijn sterfbed heb ik hem niet kunnen bereiken. Daardoor besef je wel hoe belangrijk een gezinsleven eigenlijk is.

17 april was het dan zover, Margriet had de verbouwing van haar prachtige atelier zover klaar en ik ging er met mijn ring en een speldje heen, die we hadden gevonden in mijn vaders huis.

Wat een warm welkom in Annen. De koffie stond klaar en Margriet nam alle tijd.

Ik deed mijn verhaal. Mijn vaders overlijden, geen goed contact, het gemis. Maar ook de leuke dingen. Mijn surrogaat vader, de bruiloft die er aan zat te komen op 1 juni… Al snel kwam Margriet met de opmerking: “Het moet je trouwring worden, niet een gewone ring!”

Ik was het gelijk met Margriet eens. En zou ontstond het plan en werd de potlood aan het werk gezet.

7 banen werd de ring, alle staand voor een gezinslid. Mijn vader, moeder, surrogaatvader, Freddy (man), Marek (oudste zoon), Cian (jongste zoon) en ik.

  • De geboortestenen uit mijn oude ring kwamen terug in de ring met de betekenis voor ons gezin. 
  • Mijn moeder een witgouden bolletje.
  • Mijn surrogaatvader een roodgoud driehoekje als verbindingspunt.
  • Mijn vader als een baan erdoor heen.

Niet alleen een trouwring maar een verbindingsring, een herinner TROUW ring.

Onze verlovingsringen wilden we eerst gebruiken als onze trouwringen, maar ook deze werden omgesmolten tot een prachtige ring voor Freddy. Zo hebben we allebei onze eigen speciale ring met warme herinneringen.

Onze trouwdag was zo warm en gevuld met liefde en als ik naar mijn ring kijk voel ik deze liefde van de warme mensen om ons heen elke dag.

Bedankt Margriet, voor de warmte die je afstraalt, de liefde die je ons onze ringen hebt gestopt en het geweldige ontwerp…….

Liefs Wianda

Gouden trouwringen met Diamanten en vingerafdrukken

Gouden trouwringen met Diamanten en vingerafdrukken

Bijzondere Trouwringen:

Mijn verhaal:

Deze  gouden trouwringen met Diamanten en vingerafdrukken zijn bijzonder om verschillende redenen.

  • Het eerste omdat deze ringen vrij breed en dik zijn. Een heerlijke opdracht met prachtige materialen. De wens van de man waren stevig en eenvoudig, vanwege zijn werk. De wens van de vrouw waren stevig, eenvoudig en vrouwelijk.
  • Extra bijzonder is de vingerafdruk van hun zoontje aan de binnenkant van de ring, hun OOGAPPEL voor altijd in hun ringen. Een dagelijkse koestering van hun beide..

(meer…)

Fairtrade gouden trouwringen

Fairtrade gouden trouwringen

De 1e Goudsmid in Noord Nederland die Fairtrade gouden trouwringen vervaardigt!

Fairtrade-Gouden trouwringen met ornamenten-15Fairtrade gouden trouwringen en/of sieraden zijn nog niet bekend bij de consument in het noorden van Nederland. Goudsmid Margriet staat nu geregistreerd bij FAIRTRADE gold. Aan mij als Goudsmid de taak om het een en ander toe te lichten.

Meer informatie over fairtrade goud is te vinden op de website: www.fairgold.org of  Kijk hier!  (meer…)