Dochterlief gaat op wereldreis…

Dochterlief gaat op wereldreis…

Dochterlief gaat op wereldreis…

Prachtig cadeau van Moeder voor haar dochter die vandaag op wereldreis gaat. 2 Zilveren armbanden: 1 Jasseron armband en 1 slavenarmband met scharnier en dierbare tekst.  Dochter gaat samen met haar vriend in ongeveer 2 jaar de wereld rond.

Dochter had een 2 mooie armbanden gezien op Instagram en wilde deze erg graag. Alleen was deze moeilijk te krijgen.

In 2011 heb ik voor deze bijzondere familie 5 stuks sieraden mogen vervaardigen. Voor 1 broer en 4 zussen een op maat vervaardigd sieraad met een stukje trouwring van hun ouders erin verwerkt. Ieder op hun eigen manier.. Klik op deze link voor het verhaal van toen.

Familie de Jonge!Moeder was mij niet vergeten en heeft contact met mij opgenomen. Ze stuurde mij een foto wat dochter wilde.

Als goudsmid kom ik soms voor een keuze te staan om de sieraden kant en klaar te kopen of dat ik deze zelf ga vervaardigen. Bij colliers is dit altijd het geval, deze koop ik altijd in bij mijn leverancier. Denk hierbij aan gourmet, venetiaans etc. colliers.

In het geval van deze armbanden werd handmade te kostbaar. Het gaat om een holle scharnier armband en een Jasseron armband. Een holle scharnier armband zelf maken kan wel, maar kost heel veel tijd. Een Jasseron armband zou ik ook kunnen maken. Alle ringetjes stuk voor stuk buigen en in elkaar solderen wordt ook te duur. Al jaren worden deze artikelen machinaal in fabrieken gemaakt en zijn bij juweliers te koop. Nu kan ik als goudsmid ook makkelijk aan deze productie artikelen komen, dus was de keuze snel gemaakt

Dochter wilde graag de zin “The time is now” bovenop haar armband gelaserd. Nu zijn er verschillende manieren om dit te doen. De letters kunnen standaardletters, maar kunnen ook handgeschreven zijn. Het idee dat moeder de tekst ” The time is now”  zou schrijven was snel beslist. (zie foto hiernaast+top)

(foto links) Het eindresultaat van de zilveren armband met scharnier en tekst en het Jasseron armbandje.

MYSTERY-WORLD

Ik vond deze opdracht bijzonder, omdat ik weer iets mocht betekenen voor deze familie, deze SUPER lieve trotse moeder, die haar dochter vast erg gaat missen…

En omdat deze prachtige dochter een bijzondere stap gaat maken in haar leven, samen met haar vriend. En wel MET deze armbanden…

 

 

Ik wens dat Kevin&Janneke prachtige herinneringen gaan schrijven. Heel veel liefde en plezier voor jullie!! 😇😘

Ik wens moeder Janneke en haar familie heel veel sterkte en dat er veel momenten zijn van trots! 😘

Dit bijzondere stel hebben een eigen website, waarin ze al hun belevenissen vertellen/laten zien van hun WERELDREIS.  Volg hun op: https://mystery-world.nl/

Volg Goudsmid Margriet op Instagram

 

 

BewarenBewaren

Zilveren BIT armband

Zilveren BIT armband

Zilveren BIT armband, prachtig cadeau aan fervent paardrijdster!

Haar verhaal:

zilveren-bit-armband-vervaardigd-van-gedeeltelijk-dierbaar-oud-zilver-van-klant-9“Het verhaal achter de armband is als volgt, mijn dochter is een fervent paardrijdster. Paarden zijn belangrijk in haar leven. De relatie met de armband en de vorm hiervan is dus een uiting hiervan. Als toevoeging komt daarbij nog bij dat de sieraden van mijn overleden moeder en dus haar oma hierin zijn verwerkt, met wie zij een hechte band had.”

Mijn verhaal:

Wat een bijzondere opdracht!

Na eerst een uitgebreid telefonisch gesprek, kwam deze lieve moeder mijn atelier binnen. Ze wilde haar dochter verrassen met een zilveren armband en wel van het zilver van haar Oma. Een vriendin van haar had een BIT getekend… “kan dit?” was haar vraag.

Ik dacht meteen wat leuk, weer een prachtige uitdaging. Maar wel even goed nadenken of het werkelijk kan…

Ik ga deze uitdaging aan zei ik, maar ik heb wel meer zilver nodig. Het voorstel was om de ringen van het zilver van Oma te maken.

Een mooi opdracht was weer geboren. Nu aan de slag…

HIER kunt u het proces zien.

Volg Goudsmid Margriet op Instagram

 

Moederliefde…❤️

Moederliefde…❤️

3 Gouden damesringen met 3 cubic zirkonia’s3x Gouden damesringen met cyclaam+roze cubic zirkonia's-8

Als moeder weet ik dat de liefde voor je kinderen soms overweldigend kan zijn. Regelmatig maak ik in mijn atelier sieraden om de emotie van de liefde tussen ouders en kinderen te vangen in een sieraad.

Zo heb ik onlangs in opdracht van een moeder prachtige ringen mogen maken voor haar en haar dochters. (meer…)

Liefste Boerengezin uit Noordbroek!

Liefste Boerengezin uit Noordbroek!

 

Witgouden aanschuifring met Diamanten en geelgouden trouwring

 

Passie

Vader en dochter kwamen mijn atelier binnen. Vader wilde zijn vrouw verrassen met een bijzondere ring. In December 2015 al weer 30 jaar getrouwd!

Ontzettende spontane lieve mensen begonnen te vertellen. Vader, Moeder, Dochter en Zoon hebben hier in Noordbroek een prachtig boerenbedrijf, die op het moment van schrijven van deze blog bijna klaar is om met robots te gaan melken. Passie dat is enige woord wat past bij deze mensen. Heerlijk om naar te luisteren!

(meer…)