‘Kippenvel’ –  BLOG – Oktober

‘Kippenvel’ – BLOG – Oktober

‘Dinsdagmiddag in mijn atelier. Het is een prachtige nazomer dag, de zon schijnt, de hemel is helder blauw. Ik werk aan een gouden ring, een ontwerp waarbij ik uit twee trouwringen er éen maak; een herinnering aan een overleden partner.

Ik ben gek van het ontwerp; het is er een met een korenaar passend bij het beroep dat hij in verleden uitoefende namelijk akkerbouwer. Het verhaal achter sieraden, de symboliek waarin en waarmee een herinnering draagbaar wordt gemaakt, dát maakt het werken in mijn atelier tot het mooiste wat ik me kan bedenken. In de bijna 30 jaar dat ik werkzaam ben als Goudsmid heb ik een bijzondere passie ontwikkeld voor herinneringssieraden, het verhaal en de mens erachter.

Knoet, onze Duitse Herder, merkt plots de postbode op. Ik sta op van achter mijn werkbank en verlaat kort mijn atelier om een pakje aan te nemen. Het is een zorgvuldig gesloten enveloppe. Ik open het voorzichtig en vind erin een postkaart. Een ogenschijnlijk eenvoudige postkaart, met een zakje eraan bevestigd. De boodschap op het kaartje geschreven bezorgt mij kippenvel. Een deel van deze boodschap luidt; ‘Ze is waarschijnlijk nog nooit zo noordelijk in Nederland geweest’. Aan de kaart zit een geseald zakje bevestigd met daarin de as van haar moeder.

Om haar moeder altijd bij zich te kunnen blijven dragen, koos de opdrachtgever voor de serie ‘OMARMING’ uit mijn webwinkel als basis voor een speciale ring, een waardevol sieraad in de breedste zin van het woord. De as wordt verwerkt in het hart van de zilveren ring, waarbij twee armen het hart lijken te omsluiten. Ik verheug me erop ermee te kunnen starten.

Ik ga, met het kaartje nog mijn de hand, aan de lange tafel zitten. Terwijl ik Knoet een aai over zijn stoere kop geef, nog nadenk over de tekst op het kaartje, geniet ik van een kop thee en van het dorpse uitzicht dat ik heb vanuit mijn atelier, voordat ik weer aanschuif achter mijn werkbank.’

Een prachtig aandenken aan mijn lieve Joop

Een prachtig aandenken aan mijn lieve Joop

Haar verhaal achter deze assieraad:

Een prachtig aandenken aan mijn lieve Joop. Op 12 juli 2016 is mijn allerliefste Joop overleden.

Wat hebben we een vreselijke lange strijd moeten voeren met letterlijk “vallen en opstaan”.

Maar na bijna 2 jaar zware behandelingen in het ziekenhuis onder gaan te hebben, hadden de specialisten wonder boven wonder de ziekte onder controle. Wat waren we blij en konden nauwelijks geloven dat de wereld weer aan onze voeten lag, en we verder konden met ons leven! (meer…)

Omdat ik je mis…

Omdat ik je mis…

Omdat ik je mis….

Blogverhaal van witgouden damesring met haar en as van haar dierbare man Joop!

Hoe verwerk je het verlies van je allerliefste.. Hoe ga je verder..

Ik vraag het mij vaak af, stel dat…, stel dat het mij nog eens overkomt.. En dan vooral voor het eerst alleen met kerst. Zonder je grote liefde, zonder je kind. Verschrikkelijk!

Steeds als ik een klant heb, met een intens en prachtig verhaal, die prachtige emotie van verdriet, denk ik er wel aan.

Ik heb zelf in 2008 mijn vader verloren aan kanker (meer…)