De liefde die niet over gaat.

De liefde die niet over gaat.

Nog nooit was ze ziek geweest mijn echtgenote haar hele leven niet. Ze stond altijd klaar voor de ander, zowel vanuit haar werk als privé en vanuit haar vrijwilligerswerk. Begin november 2018 werd ze plotseling heel ernstig ziek. Diagnose, ongeneselijke vorm van kanker. Zes weken later zondag voor kerst 2018 overleed ze nog maar 67 jaar. Daar sta je dan, weduwnaar geworden na ruim 45 jaar huwelijk. Zo moesten ook onze zonen, schoondochters en kleinkinderen hun moeder, schoonmoeder en oma heel snel missen. Maar je moet verder, we leven in een wereld die doorgaat, en dat gold ook voor ons.

Hoe ga, kan en wil ik verder. Wat ik wel direct wist dat ik de beide trouwringen wilde dragen. Maar niet los van elkaar. Onze trouwringen moesten samen één ring worden, symboliek uitstralen van de 45 jaar die we samen één waren geweest. Dat is mij zo dierbaar. Ik heb niet zo lang na hoeven te denken hoe ik de ring zou willen hebben. Maar of dat ook mogelijk zou zijn, en wie dit voor mij zou kunnen doen, wist ik nog niet. Ik zocht iemand die zijn vak als goudsmid goed verstaat, die jou situatie aanvoelt en kan meedenken in wat jij voelt. Nou dat heb ik gevonden bij Margriet. Al zoekende op internet kwam ik al snel op haar website terecht. Haar website straalde uit wat ik zocht, vakmanschap, passie en betrokkenheid. Dat alles heb ik ook mogen ervaren in de contacten die ik heb gehad met Margriet. Ik heb Margriet, die hier alle tijd voor heeft genomen, mijn ideeën voorgelegd. Vanuit mijn idee zijn we samen tot een mooi ontwerp gekomen hoe de ring moest worden.

Onze ringen die vrij breed waren zijn elk 2 millimeter smaller gemaakt en aan elkaar gezet. De inscriptie in beide ringen kon, wat ook mijn wens was behouden blijven. De ring van mijn echtgenote moest in diameter groter worden gemaakt en kreeg daardoor een ruime opening. Een opening die door haar sterven ook tussen ons was ontstaan. Deze ontstane opening in de ring van mijn echtgenote is opgevuld met een hart, gevormd door twee peervormige toermalijnen edelstenen, geplaatst als blijvende herinnering aan de band die we hadden en niet overgaat. Dit in twee kleuren rood als teken van onze liefde voor elkaar, die nu door de dood doorkruist wordt. Over de verbindingsnaad van de beide ringen is een witgouden ring geplaatst, ook als symboliek van onze blijvende verbondenheid. In mijn ring heb ik tevens een inscriptie laten aanbrengen met haar sterfdatum, en bovenop de ring van mijn echtgenote aan weerzijden van de edelstenen een inscriptie met de initialen van onze voornamen.

Wat ik bijzonder mooi vindt van Margriet. Dat ze van alle bewerkingen een aantal foto’s maakt. Deze kreeg ik middels Whatsapp doorgezonden van haar. Van deze foto’s heb ik een klein fotoboekje gemaakt waardoor ik het hele bewerkingstraject in boekvorm heb, ook voor het nageslacht.

Met haar gevoel en meeleven, passie en betrokkenheid en niet te vergeten haar vakmanschap heeft Margriet er in liefde een prachtige HerinneRING van gemaakt.

 

Dank je wel Margriet. Ben en blijf je hier heel dankbaar voor.

‘Kippenvel’ –  BLOG – Oktober

‘Kippenvel’ – BLOG – Oktober

‘Dinsdagmiddag in mijn atelier. Het is een prachtige nazomer dag, de zon schijnt, de hemel is helder blauw. Ik werk aan een gouden ring, een ontwerp waarbij ik uit twee trouwringen er éen maak; een herinnering aan een overleden partner.

Ik ben gek van het ontwerp; het is er een met een korenaar passend bij het beroep dat hij in verleden uitoefende namelijk akkerbouwer. Het verhaal achter sieraden, de symboliek waarin en waarmee een herinnering draagbaar wordt gemaakt, dát maakt het werken in mijn atelier tot het mooiste wat ik me kan bedenken. In de bijna 30 jaar dat ik werkzaam ben als Goudsmid heb ik een bijzondere passie ontwikkeld voor herinneringssieraden, het verhaal en de mens erachter.

Knoet, onze Duitse Herder, merkt plots de postbode op. Ik sta op van achter mijn werkbank en verlaat kort mijn atelier om een pakje aan te nemen. Het is een zorgvuldig gesloten enveloppe. Ik open het voorzichtig en vind erin een postkaart. Een ogenschijnlijk eenvoudige postkaart, met een zakje eraan bevestigd. De boodschap op het kaartje geschreven bezorgt mij kippenvel. Een deel van deze boodschap luidt; ‘Ze is waarschijnlijk nog nooit zo noordelijk in Nederland geweest’. Aan de kaart zit een geseald zakje bevestigd met daarin de as van haar moeder.

Om haar moeder altijd bij zich te kunnen blijven dragen, koos de opdrachtgever voor de serie ‘OMARMING’ uit mijn webwinkel als basis voor een speciale ring, een waardevol sieraad in de breedste zin van het woord. De as wordt verwerkt in het hart van de zilveren ring, waarbij twee armen het hart lijken te omsluiten. Ik verheug me erop ermee te kunnen starten.

Ik ga, met het kaartje nog mijn de hand, aan de lange tafel zitten. Terwijl ik Knoet een aai over zijn stoere kop geef, nog nadenk over de tekst op het kaartje, geniet ik van een kop thee en van het dorpse uitzicht dat ik heb vanuit mijn atelier, voordat ik weer aanschuif achter mijn werkbank.’

Herinner TROUWringen

Herinner TROUWringen

Herinner uw TROUW aan uw partner in een prachtig Herinner TROUWsieraad, ontworpen en vervaardigd door meester Goudsmid Margriet. Meestal zijn er door de jaren heen wel dierbare sieraden gekocht en gekregen. Denk hierbij aan vriendschapsringen, verlovingsring, hangertjes voor verjaardagen, moederdag sieraden, sieraden van of gekregen van ouders etc.

Na vele jaren samen dan toch Trouwen !

De Herinner TROUWsieraden worden vaak gedragen door stellen die al jaren bij elkaar zijn, vaak al kinderen hebben en dus hun liefde eindelijk willen bezegelen met een huwelijk. Meester Goudsmid Margriet ontwerpt en vervaardigd voor jullie uniek Trouwringen! Deze ringen hebben een enorme emotionele waarde. Voor meer informatie klik hier

 

Mijn verhaal

Wat een leuke opdracht was dit zeg! Niet alleen omdat ik Wianda al kende, haar en haar man over streep trekte, maar de opdracht aan zich vond ik geweldig om te vervaardigen.

Wat ik ook fantastisch vond waren haar schoonouders! Ze werden er ook zeer bij betrokken, kwamen een paar keer mee naar mijn atelier, ondanks hun hoge leeftijd.. Wat een prachtig gezin!

Ik wens dat dit gezin nog vele jaren in gezondheid en geluk mag leven!!

 

 

  

Hun verhaal

” Wat een warm welkom in Annen. De koffie stond klaar en Margriet nam alle tijd.”

Al een paar jaar geleden heb ik bij een Juwelier de trouwringen van mijn surrogaat vader en mijn moeder laten omsmelten tot een gezinsring. Helaas was dit niet het resultaat wat ik voor ogen had. Ik had dan ook bij de vraag ” vindt u hem mooi” ? gewoon nee moeten zeggen. Na een paar keer dragen lag dus alleen nog maar in een doosje.

Margriet leerde ik kennen via de tandartspraktijk waar ik werkzaam was. Al snel kwamen we op mijn ring en Margriet wilde hem evt. wel omsmelten naar een andere ring.

Maar door omstandigheden nam ik steeds niet het initiatief om een afspraak te maken. Tot eigenlijk vorig jaar.

Mijn vader kwam te overlijden in december en dit motiveerde mij meer om toch een gezinsring te willen. Ik heb 25 jaar geen goed contact gehad met mijn vader op zijn verzoek. Tot op zijn sterfbed heb ik hem niet kunnen bereiken. Daardoor besef je wel hoe belangrijk een gezinsleven eigenlijk is.

17 april was het dan zover, Margriet had de verbouwing van haar prachtige atelier zover klaar en ik ging er met mijn ring en een speldje heen, die we hadden gevonden in mijn vaders huis.

Wat een warm welkom in Annen. De koffie stond klaar en Margriet nam alle tijd.

Ik deed mijn verhaal. Mijn vaders overlijden, geen goed contact, het gemis. Maar ook de leuke dingen. Mijn surrogaat vader, de bruiloft die er aan zat te komen op 1 juni… Al snel kwam Margriet met de opmerking: “Het moet je trouwring worden, niet een gewone ring!”

Ik was het gelijk met Margriet eens. En zou ontstond het plan en werd de potlood aan het werk gezet.

7 banen werd de ring, alle staand voor een gezinslid. Mijn vader, moeder, surrogaatvader, Freddy (man), Marek (oudste zoon), Cian (jongste zoon) en ik.

  • De geboortestenen uit mijn oude ring kwamen terug in de ring met de betekenis voor ons gezin. 
  • Mijn moeder een witgouden bolletje.
  • Mijn surrogaatvader een roodgoud driehoekje als verbindingspunt.
  • Mijn vader als een baan erdoor heen.

Niet alleen een trouwring maar een verbindingsring, een herinner TROUW ring.

Onze verlovingsringen wilden we eerst gebruiken als onze trouwringen, maar ook deze werden omgesmolten tot een prachtige ring voor Freddy. Zo hebben we allebei onze eigen speciale ring met warme herinneringen.

Onze trouwdag was zo warm en gevuld met liefde en als ik naar mijn ring kijk voel ik deze liefde van de warme mensen om ons heen elke dag.

Bedankt Margriet, voor de warmte die je afstraalt, de liefde die je ons onze ringen hebt gestopt en het geweldige ontwerp…….

Liefs Wianda